Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2023

Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-TÖMER) tarafından düzenlenen uzaktan eğitim programına ait detaylı bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı çevrim içi (online) dersler şeklinde, Bandırma Onyedi Eylül  Üniversitesi Türkçe Öğrenim, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde görev yapan, alanında uzman öğretim elemanları tarafından verilecektir. Eğitim sonunda katılımcılara “Sertifika Belgesi” düzenlenecektir.

Eğitim, ilgili tarihler arasında LMS öğrenme yönetim sistem aracılığıyla yürütülecektir. Kesin kayıt yapan katılımcılara LMS'de yeni bir kullanıcı hesabı açılacaktır. Katılımcılar kendilerine bildirilen kullanıcı hesabı ve şifre ile https://lms.bandirma.edu.tr/ adresinden eğitimi takip edecektir. Katılımcılar LMS'de eğitim süresi boyunca belirtilen gün ve saatlerde sanal sınıf yazılımı üzerinden canlı derslere katılabilecektir.

İletişim: tomer@bandirma.edu.tr - oinan@bandirma.edu.tr

ADI

Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı

DİLİ

İÇERİĞİ - HEDEFİ

Sınırlı sayıda kişinin kabul edileceği program kapsamında katılımcılara Türkçenin yabancı/ikinci dil olarak öğretimi bağlamında çok kültürlü sınıflarda öğretim süreçlerinin yönetimi, dört temel dil becerisi, dil bilgisi, kültürel etkileşim, öğretimde çağdaş yöntem ve teknikler, materyal hazırlama-uyarlama ve kullanımı, alan özgü ölçme-değerlendirme araçlarının hazırlanması ve kullanımı, uzaktan öğretim ve sınavlar vb. konular hakkında eğitim verilecektir.

KATILIM ÖN ŞARTLARI

Programa başvuru yapabilmek için aşağıdaki bölümlerde lisans/lisansüstü öğrenim görmüş/görüyor olmak:

• Türkçe Öğretmenliği
  • Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği
  • Sınıf Öğretmenliği
  • Türk Dili ve Edebiyatı
  • Türk Halk Bilimi
  • Çağdaş Türk Lehçeleri
  • Dilbilim
  • Yabancı Diller Eğitimi Bölümleri

BAŞLANGIÇ - BİTİŞ TARİHİ

20 Şubat-10 Mart 2023

DERS GÜN VE SAATLERİ

Teorik dersler için program

Pazartesi - Cuma 18.00 – 20.00

TOPLAM EĞİTİM SÜRESİ

4 Hafta 50 Saat Senkron Eğitim Süresi

30 saat teorik, 20 saat uygulamalı eğitim*

Başvuru Bilgileri

ÜCRET

Kurs ücreti ₺2.000,00 (KDV dâhil)

TALEP EDİLEN BELGELER

• Kayıt için belgeler:
    • Program katılım ön şartının sağlandığını gösteren öğrenim belgesi*
    • Kimlik kartı, Ehliyet/Pasaport veya nüfus cüzdanı fotokopisi
    • 1 adet vesikalık fotoğraf

*Zorunludur

KAYIT SÜRECİ

1. İstenen belgelerin tomer@bandirma.edu.tr , oinan@bandirma.edu.tr adresine mail yoluyla iletilmesi ve teyidi ile kayıt gerçekleştirilecektir.